Let's view: Willemijne

I: “Willemijne, welkom! Vertel eens iets over jezelf!”

W: “Hoi! Nou, mijn naam is Willemijne van den Brink. Ik ben 25 jaar en in mei word ik 26. Ik ben geboren in Maarssen en rond mijn 5e ben ik verhuisd naar Herveld. Je kan dus bijna wel zeggen dat ik een Betuwenaar ben geworden. Nu woon ik op mezelf in Arnhem.”

I: “Dat klinkt goed. Hoe ben je bij Houseview terecht gekomen?”

W: “Mijn contract liep af bij mijn vorige werkgever en daarna wilde ik even een rustmomentje. Toen ik er weer klaar voor was om aan de slag te kan ging ik er met volle overtuiging tegenaan en de eerste vacature die ik tegen kwam was van Houseview. Ik heb hier op gereageerd en werd meteen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, ook dit liep vlekkeloos, ik kon meteen aan de slag als fotograaf/vormgever!

Sinds mijn 15e ben ik al geïnteresseerd in fotografie en op die leeftijd kreeg ik ook mijn eerste Canon camera. Ik was er gelijk helemaal weg van! Wat ik vooral belangrijk vind in de fotografie is dat ik het mooiste resultaat kan neerzetten en de verschillende stijlen van een woning kan vastleggen.”

I: “Super tof! Wat heb jij hiervoor gedaan?”

W: “Hiervoor was ik grafisch accountmanager bij een visual managementbedrijf. Mijn taak was om visual management toe te passen voor bedrijven die hun werkprocessen willen verbeteren.”

I: “En heb je wel eens een pijnlijke blunder meegemaakt op het werk?”

W: “Oh ja, ik heb wel een aantal vreemde dingen meegemaakt. Ik weet niet echt of je dat een blunder kunt noemen, maar ik werkte in een pannenkoekenhuis tijdens Sinterklaas en een kind had overgegeven. Zijn vader kwam naar mij toe en zei: “Mijn kind heeft overgegeven.” Ik keek hem aan en hij liep weer weg, dus ik heb het uiteindelijk opgeruimd. Bah! Vervolgens zei de vader van het kindje: ”Bedankt hè, opruimpiet.” Toen stond ik echt vol verbazing te kijken.

Ik heb ook een keer meegemaakt dat ik net ergens een weekje werkte waar ze van die Napoleon snoepjes hadden. We zaten net in een meeting en ik stikte bijna in mijn snoepje, dus ik kuchte, waarop mijn collega’s zeiden: “Willemijne, wil je ook wat zeggen”?”

I: “Haha, oh dat lijkt mij ook een vervelende situatie. En wat zou je graag nog willen leren in deze branche?”

W: “Op dit moment leer ik al veel over de 360 graden foto’s, dat vind ik erg interessant. Vliegen met drones lijkt mij ook erg tof om te leren. En de marketing natuurlijk, vooral het visualiseren dan.”

I: “En hoe ziet jouw avond eruit als je klaar bent met werken?”

W: “Ik gooi eerst mijn jas lekker neer als ik thuiskom. Vaak weet ik aan het begin van de dag al wat ik ga eten dus ik kan snel beginnen met koken, met een muziekje erbij en het volume op 100 het liefst. Ook laat ik Ben & Jerry zo nu en dan los als ik thuis kom. Als je je afvraagt wie dat zijn; dat zijn mijn konijnen. Ik zou graag een hond als huisdier willen, maar helaas heb ik daar geen tijd voor.

Daarnaast houd ik ervan om lekker Netflix te kijken, vooral de serie Outlander vind ik erg gaaf. Waarbij het geen straf is om te kijken naar acteur Sam Heughan! En omdat een vriendin van me in de buurt woont gaan we vaak samen een wijntje drinken.”

I: “Wat zijn jouw bezigheden in het weekend?”

W: “Het weekend is vrij rustig eigenlijk. Ik ben vaak aan het klussen bij mijn zus en ik  breng veel tijd door met mijn ouders. Ik wandel ook vaak in weekend, dan pak ik mijn camera en schiet ik mooie foto’s. Ook vind ik het leuk om naar concerten te gaan. Door mijn brede muzieksmaak is er altijd wel iets leuks waar ik naartoe kan!”

I: “En als je een nummer zou moeten kiezen wat bij jou past, welk nummer zou je dan kiezen?”

W: “Oeh, moeilijk! Het zijn er zoveel, maar als ik dan één nummer mag kiezen dan kies ik toch voor Michael Kiwanuka met ‘Home again’. Het moment dat ik een huis kocht en hier aan het verbouwen was luisterde ik dit nummer ook vaak.”

I: “Bedankt Willemijne!”

W: “Jij ook bedankt!”

Deel dit artikel: