Let's View: Lisa

Welkom bij Let’s View. In deze rubriek onderwerpen wij onze collega’s aan een heus vragenvuur, waardoor we precies weten wat voor vlees we in de kuip hebben. En dat is niet alleen leuk voor ons, maar ook voor jou! Want op deze manier leer je onze collega’s wel héél goed kennen! Ditmaal is onze nieuwe fotografe Lisa bij ons aangeschoven.

I: “Welkom, Lisa! Fijn dat je even tijd voor me kon vrijmaken. Vertel eens iets over jezelf!”

L: “Geen enkel probleem! Mijn naam is Lisa Schouten, ik ben 24 jaar en ik kom uit Bovenkarspel! Sinds mei heb ik eindelijk mijn eigen stek, mijn vriend en ik hebben drie jaar geleden namelijk een woning gekocht. En in drie jaar tijd hebben we daar onze droomwoning van gemaakt! Verder heb ik een vierjarige opleiding tot interieuradviseur gevolgd en het creatieve aspect van dat beroep wil ik graag bij deze baan in de praktijk brengen! 

Ik heb vroeger op handbal gezeten, maar daar heb ik nu helaas de tijd niet meer voor. Ik zou het nu vaker moeten afzeggen dan dat ik erbij kan zijn, dus daar ben ik mee gestopt. Nu doe ik één à twee keer per week aan bootcamp! En dat vind ik ook hartstikke leuk!”

I: “En hoe ben je zo bij ons terechtgekomen?” 

L: “Via Indeed ben ik jullie vacature tegengekomen, en deze sprak me meteen aan! Ik kon bij deze baan mijn hobby (fotografie) en werk (interieuradviseur) combineren! Ik wilde namelijk graag op pad zijn en met mensen in contact komen! En jullie look-and-feel sprak me heel erg aan: de wijze waarop alles geschreven was, de mooie foto’s, alles eigenlijk! Daar wilde ik graag onderdeel van worden!”

I: “Fijn dat de vacature je meteen aansprak! Wat deed je voordat je hier begon dan?”

L: “Hiervoor werkte ik bij Bot Meubelen in Wormerveer: een meubelzaak! Hier werkte ik, je raadt het al… als interieuradviseur! Dat houdt in dat je bezoekers voorziet van advies over hun interieur, je begeleidt ze door de winkel en je geeft aan welke meubels, en welke kleuren, bij hun woning zouden passen! De dingen die we verkochten waren mooi, maar wel betaalbaar. Dus niet van die banken van vijftigduizend euro, haha! 

I: “Heb je bij je eerdere werkgever ook wel eens een pijnlijke blunder gemaakt? (Sorry, deze vraag stel ik aan iedereen.)” 

L: “Nou, ik weet niet of ik dit verhaal wel moet vertellen, maar ik ga het toch doen. Mijn vorige werkgever had een gewoonte dat hij bij elke vijf jaar dat zijn bedrijf bestond, een luxe fles wijn ophing in de winkel. Op die manier hingen er na dertig jaar bijvoorbeeld zes flessen wijn in de winkel. Supermooi natuurlijk, maar wijn hoor je te drinken, toch?

Mijn collega, beter bekend als de dochter van de eigenaar, en ik hebben ooit een keertje stiekem één van die flessen gepakt omdat we een wijntje wilden drinken na werktijd. We hebben de fles met z’n tweetjes opgedronken en ik kan je vertellen: dat was een goed wijntje! Maar toen begon door te dringen dat het eigenlijk niet de bedoeling was. Ik ben die avond met de fles naar huis gegaan, heb ‘m gevuld met cola en de volgende dag heb ik hem teruggezet (hij was vrij en ik moest openen). We hadden echt een hele strategie uitgedacht zodat hij er niet achter zou komen en volgens mij hangt de fles met cola er nu nog steeds!” 

I: “Haha, wauw. Ik ben heel benieuwd of je hier ooit nog iets van gaat horen! Wat doe je in de weekenden en avonden eigenlijk?”

L: “Ik vind het leuk om met vriendinnen op pad te gaan, in de stad te lunchen en wijn te drinken (ha-ha). De stad waar ik voornamelijk naartoe ga is Enkhuizen, dat kan gewoon lekker op de fiets! Ik ben er in tien minuutjes, dat is heerlijk. Vooral in de zomer! Ik heb van m’n opa namelijk een elektrische fiets gekregen en dat is écht genieten hoor! Je zoeft mensen met veertig kilometer per uur voorbij! 

Verder hou ik me bezig met fotografie, kleding, interieur en stappen natuurlijk! En daarbij ben ik de laatste tijd echt fan geworden van de kringloopwinkel! Wat een fantastische dingen kom je daar tegen zeg, echt heerlijk!”

I: “Dat klinkt als een drukke agenda naast je werk zeg! Dan heb ik nog één vraag voor je: met welke BN’er zou jij graag nog eens op stap willen gaan, en waarom? Ik laat je even een paar minuten alleen, dan kun je er goed over nadenken!”

L: “Nou, ik heb er eventjes over nagedacht en ik denk toch dat ik voor Doutzen Kroes ga. Ik volg haar namelijk op Instagram en zij gaat echt de hele wereld over. Op elk gaaf feestje is zij aanwezig, dus het lijkt me wel heel gaaf om dat een keertje mee te mogen maken! En anders met Romee Strijd, zij is wat jonger dus misschien zouden we wat beter bij elkaar passen. Doutzen heeft toch kinderen en een man, hè!”

I: “Nou, Lisa. Met Doutzen of Romee op stap lijkt mij ook wel wat hoor. Bedankt voor je kostbare tijd!”

L: “Geen enkel probleem, jij bedankt!”

Deel dit artikel: