Let's view: Carmen

I: “Hoi, welkom! Vertel eens wie jij bent?”

C: “Hallo, mijn naam is Carmen Gorter. Ik ben 18 jaar en woon al 18 jaar in Wormerveer. Sterker nog: ik woon al 18 jaar in hetzelfde huis en ben ook nog eens geboren in de slaapkamer van mijn broertje. Ik volg de opleiding Management Directie Secretaresse (leerjaar 3, niveau 4) op het regio College in Zaandam. En momenteel loop ik stage bij Houseview!”

I: “Hoe ben jij bij ons terecht gekomen?”

C: “In de zomer begon ik al met oriënteren, want ik moest een stageplek vinden vanaf februari en ik had geen zin om dat op het laatste moment te doen. Mijn moeder kwam met het idee om stage te lopen bij Houseview, aangezien zij het bedrijf goed kent! Natuurlijk moest school het ook nog goedkeuren, maar dat is uiteindelijk goedgekomen. En nu loop ik al ruim een maand stage bij Houseview.”

I: “Wat zou je tijdens je stageperiode willen bereiken?”

C: “Nou, fotografie en interieur heeft mij altijd al aangesproken en ik wil wel graag weten hoe jullie intern te werk gaan. Ik wil graag leren hoe je werkt met de programma’s die jullie gebruiken. En daarnaast wil ik op de juiste manier leren telefoneren. Ik wil tijdens deze periode ook zoveel mogelijk met iedereen mee kunnen kijken. En het daarna natuurlijk zelf uitvoeren! Uiteindelijk wil ik toch de kant van de HRM op, wat staat voor Human Resource Management. Ik wil er voor zorgen dat de interne en externe communicatie goed verloopt bij een bedrijf.”

I: “Heb je, voordat je hier stage kwam lopen, nog bijbaantjes gehad? En zo ja, wat is het meeste bizarre moment wat jou is bijgebleven?”

C: “Oei, heb best veel bijbaantjes gehad. Ik heb gewerkt als oppas, supermarktmedewerker en nu werk ik bij Portofino in het weekend. Maar wat mij nog goed is bijgebleven is dat ik werkte als productiemedewerker via een uitzendbureau. Ik was bijna klaar met werken en ging nog even naar het toilet om mij om te kleden. Ik zou na werk namelijk nog even een hapje eten met wat vriendinnen. Blijkbaar bleef ik te lang op het toilet zitten, want toen ik er eenmaal uitkwam, was iedereen al naar huis. Daar stond ik dan in m’n uppie, in het donker. Ik vond het nogal eng en schoot ook echt eventjes in de stress. De buitendeuren waren namelijk ook al op slot. Ik heb toen het uitzendbureau gebeld. Zij hebben uiteindelijk mijn werkgever gebeld en hij zei me hoe ik het beste het pand kon verlaten. Dit kon via de loods. Al met al heb ik zo’n twee uur vastgezeten, maar toch was ik nog op tijd voor het etentje. Knap hè?”

I: “Haha, lekker dan. Wat doe jij eigenlijk na het werk en in de weekenden, behalve uit eten gaan?”

C: “Het ligt eraan hoe ik mij voel. Ik vind het soms heerlijk om lekker op de bank te hangen en dan Netflix te kijken. Soms ga ik ook weg met vriendinnen om lekker een drankje te doen. Dat gaat zeker vaker gebeuren nu het mooier weer begint te worden.”

I: “Wie is, en waar staat Carmen over 5 jaar?”

C: “Dan hoop ik veel van de wereld te hebben gezien. Ik hoop dat ik dan nog steeds gelukkig ben of dat nou met of zonder partner is. Ik zie mij over 5 jaar wel werken in de creatieve branche (media, fotografie) en hoop veel klantcontact te hebben. En natuurlijk hoop ik de mensen om mij heen te hebben die op dit moment een belangrijke rol in mijn leven spelen.”

I: “Met welke BN’er zou jij graag eens op stap gaan en waarom?”

C: “Hmm, lastig hoor. Ik kan wel een lijstje met knappe mannen opnoemen, maar wie zegt dat het gezellig wordt? Maar als ik dan toch een knappe man moet kiezen, dan kies ik toch voor hmm...

Ik kies voor de hulplijn, even een vriendin bellen.

‘Hoi, met Carmen. Help mij alsjeblieft, noem even een lijstje met knappe BN’ers.’”

Vriendin: “Oh nou: Michiel Huisman, Arie Boomsma, Jan Kooijman.” En ze gaat nog even door.

C: “Ik kies uiteindelijk toch voor Arie!”

I: “Een prima keuze! Bedankt voor dit leuke interview, Carmen!”

Deel dit artikel: