Je huis verkopen in de zomer, waarom niet?

Ah, zomer. Dé tijd van terrasjes, barbecues en bootjes. Eigenlijk alles, zolang het maar buiten is. Helemaal leuk en aardig, maar naast dat het jou goed doet, doet de zomer je woning ook goed. Prachtige belichting, schone ramen en een tuin die keihard z’n best doet mooier te zijn dan die van je buren. Maar waarom wacht je dan tot na de zomer met het verkopen van je huis?

Misschien heb je tijdens een avondwandeling wel een prachtige woning gezien met een ‘te koop’ bord in de tuin. Dat zet je dan toch aan het denken, want nu heb je er de tijd voor. Je hebt nu tijd om foto’s te laten maken, te reageren op woningen en alle bijkomende zaken te regelen. Maar het kost natuurlijk wel energie en doorzettingsvermogen!

Het is ook makkelijk om te zeggen: ‘we hebben het na de zomer wel over verhuizen.’ Je gaat natuurlijk zelf eerst lekker op vakantie, net als je buren, je schoonouders en Tim uit Hippolytushoef. Net als heel Nederland eigenlijk. Dan kan het verkopen van je woning wel wachten tot na de zomervakantie, toch? Nou, dat kan, maar het is niet altijd de verstandigste keuze. Natuurlijk zijn er in de zomer veel Nederlanders een tijdje op vakantie, maar er is ook een grote groep die in een ander seizoen de grens overgaat. Of zelfs helemaal niet. Uit onderzoek is gebleken dat in 2016 zo’n 81% van de Nederlandse bevolking op vakantie is geweest. Dan blijven er nog voldoende potentiële kopers over zou je zeggen!

En de tijden veranderen. Vroeger was de krant de enige manier om naar woningadvertenties te kijken. En omdat minder mensen de krant lazen op vakantie, werden er in de zomer minder huizen verkocht. Erg logisch, maar tegenwoordig halen we onze woningadvertenties niet meer louter uit de krant. Juist in de vakantieperiode hebben mensen de tijd om even een kijkje te nemen op Funda of Facebook. Ook piekt de zoekterm ‘huis kopen’ op Google in de maand augustus. Toeval? Zeker niet.

Er zijn dus nog voldoende potentiële kopers om te bereiken in de zomer. En door gebruik te maken van social media en Funda kun je eenieder op vakantie óók bereiken. Dan blijven er, los van het feit dat je zomer misschien iets hectischer is dan normaal, alleen maar voordelen over. Dat is mooi, want dan kunnen we je eindelijk gaan voorzien van een paar tips waarmee je je woning nóg sneller kunt verkopen in de zomer!

1. Je voortuin is de eerste indruk

Het eerste wat mensen achter het ‘te koop’ bord te zien is je voortuin. Zorg er daarom voor dat deze beter onderhouden is dan de Keukenhof. Zo krijgen geïnteresseerden meteen een positief beeld bij je woning!

2. Een warm welkom

Potentiële kopers hebben geen zin om te moeten zoeken naar de woning. Kijk daarom van te voren of het huisnummer te zien is vanaf de straatkant. Daarnaast is vuil met zonnig weer beter te zien, zorg er dus voor dat je ramen en deuren mooi schoon zijn! Ook voelen geïnteresseerden zich sneller thuis wanneer de gordijnen en vitrages open staan! Lang leve het licht!

3. Style je terras

Laat zien wat de mogelijkheden van je terras of achtertuin zijn! Trek al die tuinstoelen, -banken en -kussens tevoorschijn en laat zien dat het nergens beter vertoeven is dan in jouw achtertuin! Denk hierbij ook aan de lengte van het gras en het onkruid tussen de bloemen! En onthoud, terwijl je naar je tegels kijkt, dat de hogedrukspuit je beste vriend is!

4. Woningfotografie van de bovenste plank

In de zomer zijn de foto’s van je woning nog een beetje mooier. Het licht is beter en de tuin ligt er, over het algemeen, mooier bij. Zorg er daarom voor dat je een professionele woningfotograaf inschakelt om je woning zo mooi mogelijk vast te leggen. Het lijkt heel verleidelijk om zelf met je telefoon wat foto’s te maken, maar geloof ons, de koper klikt alleen op jouw woning als de foto’s écht goed zijn. Ben je toevallig nog op zoek naar een woningfotograaf? Wij kennen er nog wel eentje, klik HIER maar eens!

5. Social media is je beste vriend

Als je eenmaal de woningfoto’s hebt, schroom dan niet om ze te delen op al je sociale kanalen. Vrienden kunnen je woning delen en wie weet heb je binnen een week iemand die langs wil komen. Onderschat de kracht van social media niet!

Succes met de verkoop van je woning, maar vergeet vooral niet te genieten van je vakantie!

Deel dit artikel: