Het vergeten knooppunt van de woonkamer

De woonkamer, voor velen de belangrijkste en meest bewoonde plek van het huis. In de woonkamer komen de smaken van man en vrouw samen. Beide smaken alliëren zich tot één geheel, een soort kindje van het ameublement. De man richt zich (vaak) op de elektronische aspecten: de TV, de geluidsinstallatie en een goede platenspeler. De vrouw neemt (vaak) initiatief wat betreft de zitgelegenheden, muurdecoraties en de kleurencombinaties van het geheel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar op basis van eigen ervaringen mogen we deze aanname doen.

Omdat we met z’n allen zoveel tijd doorbrengen in de woonkamer, willen we natuurlijk dat deze zo mooi mogelijk oogt. Groot gelijk, maar op bepaalde plekken kan het qua objecten wel heel erg druk worden. Denk hierbij aan het hoekje waar drie verlengsnoeren liggen omdat acht apparaten hun stroom hiervandaan halen en er geen ander stopcontact dichterbij is. Een soort knooppunt Ridderkerk, maar dan op het gebied van kabels en snoeren. (Ontken het maar niet, jij hebt ook ergens zo’n hoekje.) Een ander plekje waar het nogal druk kan worden is een plekje waarvan het belang vaak wordt vergeten. Het tv-meubel.

Het tv-meubel is eigenlijk niets anders dan een kast of dressoir waar de televisie op kan staan. Een meubel voor de tv, duidelijker kan de naam ook bijna niet. Maar tegenwoordig hangen veel tv’s aan de muur, waardoor het tv-meubel langzaam een meubel aan het worden is. Ondanks dat, is het tv-meubel nog steeds de plek waar je bijna al je media kunt raadplegen. Je kunt er gamen, een dvd’tje kijken of even gedachteloos naar een IQ verlagend tv-programma staren. De vorm van de tv-kast verandert door alle technologische vorderingen met de jaren. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld belangrijk dat er in het tv-meubel al gaatjes en doorgangen zitten om alle snoeren weg te werken. Sommige hebben zelfs een ingebouwd verlengsnoer. De technologie staat niet stil, wij daarentegen, wij liggen wél graag stil.

Met z’n allen kijken we gemiddeld zo’n drie uur per dag naar de buis. Veel meubels in de woonkamer staan dan ook vaak met hun neus naar dit apparaat gericht. Belangrijk is dat de houding waarin je naar de televisie kijkt goed is. Bij het kijken wil je namelijk dat je spieren ontspannen, niet dat ze gespannener worden. Om dit te bewerkstelligen kun je het beste lichtjes naar beneden kijken. De vuistregel is dat eenderde van de tv op ooghoogte moet hangen. Onder je ooghoogte hoort dus nog tweederde van de televisie te zitten. Alles duidelijk? Mooi, tot zover het college, we gaan weer terug naar het tv-meubel!

Omdat elk huishouden een unieke selectie aan elektronische apparaten bij het tv-meubel heeft staan, heeft iedereen weer een ander meubel nodig. Iemand met alleen een televisie houdt het vaak lekker klein, waar iemand met een Playstation, televisie en 5.1 geluidssysteem vaak voor een iets groter formaat kiest. Om een kabelequivalent van knooppunt Ridderkerk te voorkomen, is het verstandig om te kiezen voor een meubel waar de kabels verstopt kunnen worden. En omdat wij weten dat het lastig is om een mooie tv-meubel te vinden waarin alles ook nog netjes oogt, gaan we je helpen, want zo zijn we.

Een tv-meubel waarvan jij bepaalt of hij zweeft of staat, waar jij kiest of je audio zichtbaar is of niet en waar jij de kleur en grootte bepaalt, dat klinkt futuristisch maar het is het heden. Bij Sonorous hoef jij je niet aan te passen, het product past zich aan. Jij bepaalt alles: de grootte, de kleur en wat er zichtbaar is voor de bankzitters. Daarnaast vind je er ook salontafels, dressoirs en andere puike producten.

Dus kom op, zet het vergeten knooppunt eens in het zonnetje, bekijk hier alle mogelijkheden: https://www.sonorous.nl/

Deel dit artikel: